Om oss

Florida pinnstol

Det är med en stor stolthet och glädje vi berättar om vilka vi är. Vi har nämligen en historia som sträcker sig tillbaka till 1868 och som genomgående identifierats av mod, innovation och entreprenörskap, kanske är det därför som vi finns kvar än idag.

Företaget grundades av Carl-Johan Wigell 1868, då börjades serietillverkningen av Wigells pinnstol Classic nr 1. Detta var i ett skede när samhället skiftade från bonde- till industrisamhälle. Efter två år med en maskinpark av muskelkraft och trampsvarvar flyttade verksamheten på 1870-talet från Lyckås till Malmbäck för att nyttja vattenkraften från samhällets bäck. På denna plats finns vi än idag. En spännande resa genom den industriella historien som har präglats av att effektivisera och optimera.

Idag, under sex generationer Wigells och ytterligare två ägare har automation fått utrymme i maskinparken. Detta i kombination med stor respekt för det arv av hantverksskicklighet och kunskap om trä som finns inom väggarna på Bröderna  Wigells Stolfabrik, detta gör oss unika. För oss är svensk tillverkning så mycket mer än en geografisk plats, för oss handlar det om att föra kunskapen vidare från en äldre generation till den yngre, allt för att lyckas behålla den hantverksskicklighet som präglat den svenska kulturen.

Wigells historia 2
Wigells historia 3
Florida matsalsgrupp

Vår ambition

Vårt ambition är att ständigt utvärdera hur vi kan minska våra avtryck på miljön. Vi arbetar med andra ord ideligen för att minska vår negativa miljöpåverkan och öka våra positiva avtryck. Vår övertygelse är att hållbarhets – och miljöperspektivet behöver genomsyra hela organisationen för att vi tillsammans ska kunna ta ett delat ansvar för individ, organisation och samhälle, inte bara idag utan också för kommande generationer. Vi arbetar ständigt med kvalitetsaspekten då vi kan se att den ligger till grund för att öka våra förutsättningar att ta vårt ansvar.